Kogelwerend glas en kozijnen op maat - Vito Security

Kogelwerend glas

null

Kogelwerend glas

Waarom kogelwerend glas?

Kogelwerend glas is een speciaal type glas dat is ontworpen om te voorkomen dat kogels of andere projectielen erdoorheen kunnen gaan. 

De benaming kogelwerend glas schrikt af. Het wordt ook wel “ballistic glass” genoemd. Naast kogels is kogelwerend glas ook tegen explosies, inbraak, isolerend en geluidswerend

Het niveau van bescherming dat kogelwerend glas biedt, hangt af van het aantal en de dikte van de glaslagen, de soorten materialen die zijn gebruikt om deze te combineren en de classificatie van de beveiligingsnormen waaraan het glas voldoet.

Kogelwerend glas is in diverse beschermingsniveaus verkrijgbaar. Kogelwerend glas wordt gemaakt door meerdere glasplaten te combineren met lagen polyvinylbutyral en polyurethaan en afhankelijk met polycarbonaat. Hierbij geldt hoe dikker de lagen des te meer bescherming het glas biedt, uiteraard is dit ook afhankelijk van het gebruikte vuurwapen.

Wij leveren het kogelwerend glas inclusief veiligheidskozijn.

contact plaatje-2

Weerstandsklasse kogelwerend glas

Kogelwerend glas is in diverse veiligheidscategorieën verkrijgbaar. Dit wordt onder gecategoriseerd van BR1 tot en met BR7.

Vito Security produceert kogelwerend glas vanaf BR3 tot en met BR7. BR staat voor Bullet Resistant.

De bescherming van kogels uit jachtwapens wordt aangeduid met SG1 en SG2. SG staat voor ShotGun.

Kogelwerend glas van Vito Security voldoet aan de Europese-certificeringseisen NEN 1063.

Luxe antraciete Veiligheidsraam Vito Security

Wat zijn de voordelen van kogelwerend glas?

Het niveau van bescherming dat kogelwerend glas biedt, hangt af van het aantal en de dikte van de glaslagen, de soorten materialen die zijn gebruikt om deze te combineren en de classificatie van de beveiligingsnormen waaraan het glas voldoet.

  1. Verbeterde veiligheid: Het belangrijkste voordeel van kogelwerend glas is de verbeterde veiligheid die het biedt. Door het gebruik van meerdere lagen van sterk glas en andere materialen, kan kogelwerend glas helpen om de effecten van kogels en andere projectielen te verminderen en de veiligheid van mensen en objecten achter het glas te waarborgen.
  2. Verhoogde weerstand tegen inbraak en vandalisme: Kogelwerend glas is niet alleen bestand tegen kogels, maar ook tegen andere soorten geweld, zoals inbraakpogingen en vandalisme. Het kan helpen om eigendommen en mensen te beschermen tegen deze vormen van criminaliteit.
  3. Betere geluidsisolatie: Vanwege de dikte en dichtheid van kogelwerend glas, heeft het ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Dit kan helpen om de geluidsniveaus binnen een gebouw te verminderen en een meer comfortabele omgeving te creëren.
  4. Verbeterde energie-efficiëntie: Kogelwerend glas is vaak gemaakt met extra isolatielagen, wat kan helpen om de energie-efficiëntie van een gebouw te verbeteren. Dit kan resulteren in lagere verwarmings- en koelingskosten en een betere ecologische voetafdruk.
  5. Verhoogde waarde van het gebouw: Het gebruik van kogelwerend glas kan helpen om de waarde van een gebouw te verhogen, vooral als het gebouw zich bevindt op een locatie met een hoog risico op criminaliteit of terroristische aanslagen. Dit kan de waarde van het onroerend goed vergroten en het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers of huurders.